ANNONSE:

5 viktige verktøy til DIY-PR

Å holde PR-arbeidet inhouse er en god måte å redusere markedsføringskostnader på. Det finnes selvfølgelig visse fordeler med PR-byråer, men de er dyre, og mange av oppgavene de utfører kan like gjerne gjøres av ditt eget team. Vi skal her se nærmere på fem verktøy som hjelper deg med å få maksimalt ut av din «gjør-det-selv-PR» – eller DIY-PR.

Om Mynewsdesk

Om Mynewsdesk

Med kommunikasjon kan du gjøre en forskjell. Mynewsdesk er til for at alle skal kunne nå ut og bli hørt. En historie – en pressemelding, nyhet eller et blogginnlegg – kan utgjøre hele forskjellen. Med rundt 5000 kunder og 77 000 brukere er Mynewsdesk Nordens ledende plattform for digital PR og kommunikasjon. Den skybaserte tjenesten omfatter nyhetsdistribusjon, medieovervåkning og analyseverktøy.

Det finnes verktøy og plattformløsninger som gjør det lettere for mindre virksomheter å ta seg av sin egen PR-strategi. Med de rette verktøyene blir det enklere å engasjere mediene og andre målgrupper, skape innhold som ser profesjonelt ut og overvåke hvorvidt planen lyktes eller mislyktes.

Her er fem grunnleggende verktøy for alle bedrifter som ønsker å håndtere PR-arbeidet selv:

Database med mediekontakter

Den første utfordringen for alle som vil jobbe med PR internt er å få tilgang til mediene. Med en omfattende kontaktdatabase kan du føre medielister og komme i kontakt med sentrale journalister. Det finnes en rekke kommersielle kontaktdatabaser, og de inneholder ofte informasjon om tusenvis av journalister over hele verden – komplette med profiler, vanlig kontaktinformasjon og brukernavn i sosiale medier. Du tenker kanskje at du kun trenger tilgang til et par sentrale journalister innenfor din egen nisje, men med en database får du også mulighet til å nå ut til nye marked utenfor din egen bransje – eller du kan satse på nasjonale medier når du har større historier. Du kan også dele inn listen etter type publikasjon, bransjer eller nyhetsfokus for å sikre at innholdet ditt alltid når ut til et relevant publikum.

Hjelp til innholdsproduksjon

DIY-PR-strategi handler om å få mest mulig ut av budsjettet og de ressursene du har til rådighet. Hvis du ikke har tilgang til profesjonelle innholdsskribenter, bør du finne ut hvordan du kan gjøre det beste ut av det du allerede har. Det mest autentiske innholdet kommer fra dine egne folk, og kanskje finnes det noen skjulte talenter innad i bedriften! Deretter kan du finpusse innholdet ved hjelp av maler for pressemeldinger, veiledninger og skriveguider for å sikre at det treffer der det skal.

Overvåkningsverktøy

En stor del av PR handler om å vite hva som sies om deg og tilpasse strategien din deretter. Effektiv overvåkning av nyhetskilder og sosiale medier er en viktig del av enhver PR-plan. Dedikerte overvåkningsverktøy pløyer gjennom tusenvis av kilder for å finne omtaler av bedriften din, varemerket ditt og produktene dine, og genererer treff basert på nøkkelordsøk.

Måling og analyser

Når du har funnet frem til medieomtaler av bedriften, måler du virkningen av denne mediedekningen. Kraftige analyseverktøy kan måle hvordan omtalen er vinklet og finne ut om den er positiv, negativ eller nøytral. Verktøyene kan vise hva du gjør riktig og hva du bør endre. De gir også nyttige målinger og KPI-er du kan bruke til å finne de beste kanalene for ulike typer innhold.

Helhetsperspektiv

Noen plattformer tilbyr alle disse verktøyene samlet på ett sted, mens andre er mer målrettet mot de områdene du anser som viktigst. Uansett vil et holistisk perspektiv på bedriftens PR-arbeid bidra til å forbedre strategien din over tid.

Det viktigste er at DIY-PR gir deg frihet til å uttrykke deg slik du ønsker, og gir mer kontroll over budskap, kanaler og den generelle retningen for arbeidet. Investering i de rette PR-verktøyene kan vise seg å være langt mer kostnadseffektivt enn å outsource PR-arbeidet til tredjeparter. Det vil også styrke de ansatte og gi dem en følelse av delaktighet i den omdømmebyggingen alle i bedriften jobber med.

I artikkelen How to Create a PR Plan, ser vi på andre måter mindre virksomheter kan komme i gang med DIY-PR på.

Powered by Labrador CMS