ANNONSE:

Dame som smiler til mobilen sin.

Carat – pioneren innen media

Som Norges første – og største mediebyrå har Carat vært lederstjernen i bransjen gjennom 50 år. På den tiden har vi gått fra tradisjonell annonsering til bruk av analyseverktøy som skreddersyr løsninger for våre norske, nordiske og globale kunder.

Om Carat:

carat logo

I Carat er vi 40 000 mennesker på tvers av fem kontinenter og 24 tidssoner. Vi ble grunnlagt i 1966 som verdens første mediebyrå og i dag er vi et av de ledende og mest prisbelønnede byråene i Norge og internasjonalt. Vi er Norges største byrå og er stolte over å jobbe med mange velkjente norske og internasjonale merkevarer. 

Besøk siden vår her!

Da Gilbert Gross etablerte Carat i Frankrike i 1966, var det som det første byrået i verden som spesialiserte seg på mediekjøp. Sammen med broren Francis, revolusjonerte Gross metoden for kjøp av annonser, og flyttet dette fra reklamebyråene til det som i dag kalles et mediebyrå.

I 1974 ble Carat etablert i Norge, og de to ansatte, Marthe Bøhmer og Fredrik Fjeldstad, møtte i likhet med sine kolleger i Frankrike, endel motstand fra den etablerte reklamebransjen. De opplevde at forretningsmodellen deres ble dramatisk endret, fra ren annonseformidling med provisjon til rådgivning. 

Likevel vokste Carat de neste tiårene til å bli en milliardbedrift, under ledelse av Tore Eidholm. Carat har hele veien vært ikke bare først i Norge, men også størst. Under påfølgende ledere som Helge Onsum, Peter Jetzel og Eldar Skylstad endret mediemarkedet seg fundamentalt.

TV2 ble etablert i 1992, og kommersialiseringen av radio var et faktum. Dette hadde enorm påvirkning på volumet som gikk igjennom byråene. Det var også to hendelser som endret medieverdenen for alltid - sosiale medier og smarttelefonen. Dette åpnet også opp for mer kreativ tenkning i forhold til medielandskapet.

Carat fikk en kraftig oppsving under Pelle Stensson og frem til i dag med Stian Jansen. Nye viktige kunder som NorgesGruppen, Elkjøp, Handelshøyskolen BI, Maxbo med flere kom inn, samt at Carat vant Årets Byrå hele fem ganger og Carat har hevdet seg i toppen av RECMA kontinuerlig siden.

Hvem er Carat i dag?

Vi er veldig stolte av hvor vi kommer fra - vi trodde på kraften i media før noen andre.

Vi er lidenskapelig opptatt av hvordan mennesker og merkevarer møter hverandre igjennom nettopp media. Les mer om spennende kundecase her.

Vi er fortsatt stolte av å være først ute med det som er viktig for bransjen, og vi er de første som har snakket om oppmerksomhetsøkonomi og utviklet en egen måleenhet for det.

Vi vet at vekst kommer fra å kunne mest mulig om hva som betyr noe for kundene dine – derfor investerer vi kontinuerlig i de beste verktøyene for å få mest mulig innsikt om mennesker.

Vi drives av å bli utfordret av de beste kundene i bransjen. Vi hadde vært her vi er i dag hvis det ikke hadde vært for kundene våre som krever mer av oss hver eneste dag.

Til slutt gir vi en honnør til alle de flinke folkene i Carat gjennom tidene. Vi hadde ikke vært den vi er i dag, hvis det ikke hadde vært for våre egne mennesker. Det er de beste folkene som har gjort at vi har eksistert i 50 år, og det er de beste folkene som evner å fornye seg, som gjør at vi kommer til å eksistere de neste 50 årene også.

Lytt til gode bransjediskusjoner på Marketingpodden fra Carat.

Besøk siden vår her!

Powered by Labrador CMS